Si të mos jeni njeri i bezdisshëm

0

Pjesën më të madhe të rasteve, personi i bezdisshëm nuk e kupton sesi sjellja e tij perceptohet nga të tjerët. Nëse dyshoni që bezdisni njerëzit, atëherë duhet të mësoni sesi të shmangni gjërat e vogla, që ju bëjnë të dukeni të tillë. Ja sesi:

1.Punoni sa më shumë me vetëvlerësimin. Ndonjëherë, mund të rezultoni të sikletshëm, sepse bëni diçka që njerëzit e konsiderojnë si anë shumë negative të karakterit, si ankthi apo steriotipet. Në ndonjë rast mund të bëhemi të sikletshëm, sepse jemi të pasigurt dhe duam të pranohemi dëshmpërimisht nga të tjerët. Në këtë rast mund të kërkoni të kuptoni përse i bëni ato gjëra dhe ndoshta të kuptoni se e vetmja arsye është që doni të jepni një të përshtypje të mirë, por që po ju kthehet si bumerang.

2.Për shembull mund të keni edhe zakonin e keq për të qeshur në momentet e gabuara. Ndoshta e bën në mënyrë të pavetëdijshme, pasi mendon që qeshja e shpeshtë të bën një njeri të kënaqshëm, por në të vërtetë s’bëni gjë tjetër, veçse shqetësoni njerëzit me të cilët kalon kohën. Mundohu të gjeni një tjetër mënyrë. Nëse njerëzit me të cilët rri të konsiderojnë të sikletshëm edhe kur ndryshon, atëherë duhet të gjesh të tjerë, që të pranojnë siç je.

3.Të gjthë kemi dobësi që ndryshojnë nga njeriu në njeri. Duhet të mësoni të kuptoni se cilat janë te vetja juaj dhe të kërkoni t’i ndreqni sadopak. Përpiquni të mos bëni shaka në mënyrë të vazhdueshme me njerëzit; të mos flisni prapa krahëve dhe të merreni më së tepërmi me punët tuaja dhe jo me ato të të tjerëve.

4.Gjithashtu duhet të keni parasysh të mos thoni, ose bëni gëjra që do t’ju bëjnë të dukeni arrogant, në sajë të pasurisë, apo suksesit tënd.

5.Po ashtu mos kërkoni t’i kundërviheni njerëzve, për diçka tek e cila ata besojnë. Tregohuni i edukuar dhe sa më ‘i pastër’ me njerëzit që ju rrethojnë. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com