VM: Burgjet në Egjipt si Abu Ghraib

0

Udhëheqësi i Shquar i Vëllazërisë Myslimane ka thënë se kushtet aktuale të paraburgimit në Egjipt kujtojnë skenat e paraburgimit Izraelit në Gaza dhe paraburgimin amerikan në Abu Ghraib.
Hamza Zaëbaa fajësoi autoritetet e grusht shtetit për vrasjen e protestuesve që synonin mbrojtjen e vendit të tyre. Duke folur për Al-Jazeera Mubashir Misr, ai tha se dëshmorët e vrarë, dhe ata që po vriten çdo ditë në Egjipt nga ana e forcave të grushtit të shtetit janë asgjë për Gjykatën Penale Ndërkombëtare (ICC).
Ai akuzoi ICC-në, e cila është duke marrë urdhra nga administrata amerikane, e që sipas Zaëbaa, është është ofruar një mbulesë për grusht shtetin e përgjakshëm në Egjipt.
Të burgosurit irakianë në burgun e Abu Ghraib kanë dëshmuar trajtimin shtazarak nga amerikanët gjatë pushtimit amerikan të Irakut. /mesazhi/ 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com