Rreth 500 mijë kosovar janë zhytur në kredi

0

Rreth 500 mijë është numri i qytetarëve që kanë kredi në bankat komerciale që veprojnë në Kosovë, me një vlerë prej 1.8 miliard eurosh. Sipas të dhënave të fundit të Bankës Qendrore të Republikës se Kosovës, shuma më e lartë e kredive është për tregti, prej mbi 647 milionë eurosh dhe kredi individuale, ku përfshihen kreditë familjare, amvisëri, kredi konsumuese, të cilat arrijnë në 517 milionë euro. Më pas radhiten kreditë për prodhim, shërbim, turizëm, hotelieri dhe restorante, kredi për pasuri të patundshme e të tjera. Por, të gjitha këto kanë çmime të ndryshme, varësisht nga banka dhe lloji i kredisë, ku kamatat e interesit sillen nga 9 deri në mbi 20 për qind. Siç duket, shumica e qytetarëve që kanë nevojë për mjete financiare, qoftë për investime në patundshmëri, në sektorë të ndryshëm të ekonomisë, pushime, madje edhe për dasma, iu drejtohen bankave në Kosovë.

E, qytetarët që duhet për çdo muaj duhet t’iu drejtohen bankave të paguajnë këstin e kredisë, thonë se e kanë vështirë t’i grumbullojnë mjetet.

Bankat, nëpërmjet reklamave të ndryshme paraqesin oferta tërheqëse për produktet e tyre, madje shpesh thuhet se ofrojnë norma të volitshme të interesit, aprovim të kredisë për 24 orë dhe procedura të lehta për aplikim. E, nga ky marketing ndikohen klientët, të cilët kanë “nevojë për para”./REL 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com