Parlamenti holandez i thotë “Po” statusit kandidat të Shqipërisë

0

Parlamenti i Holandës ka marrë vendimin që qeveria e këtij vendi të votojë pro dhënies së statusit të vendit kandidat në BE për Shqipërinë
.

Kryeministri, Edi Rama ka përshëndetur në Kuvendin e Shqipërisë, vendimin e Parlamentit holandez për t;i thënë “PO” dhënies së statusit kandidat për Shqipërinë.

Duke e marrë fjalën e seancën e sotme plenare të Kuvendit, Kryeministri Rama deklaroi: Ky është një moment i rëndësishëm që kërkon vëmendjen e të gjithëve. Kjo sepse parlamenti holandez sapo ka kaluar mandatin për Ministrin e Jashtëm dhe Kryeministrit që t’i thonë “PO” statusit për Shqipërinë si vend kandidat”.

Këshilli i Ministrave të Bashkimit europian pritet të marrë vendimin përfundimtar më datën 23 qershor në Bruksel. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com