Ngjashmëri e madhe mes zgjedhjeve të vitit 2010 dhe 2014

0

Tash kur numërimi i votave po shkon drejt fundit, rezultati i djeshëm duket tepër interesant nëse krahasohet me atë të vitit 2010.

Rezultatet janë pothuajse të ngjashme, megjithëse gjatë këtyre viteve trupit elektoral iu kanë bashkuar rreth 100 mijë votues të rinj.

PDK në vitin 2010 kishte 224,339 vota, kurse tash 220,516 pra rreth 4,000 më pak;

LDK i kishte 172,552, kurse tash 184,474 pra rreth 12,000 më shumë;

VV i kishte 88,652, kurse tash 96,991 pra rreth 8,300 më shumë;

AAK i kishte 77,130, kurse tash 68,133 pra rreth 9,000 më pak;

AKR i kishte 50,951, kurse tash 33,347, pra rreth 17,400 më pak. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com