Farat e zeza, vetitë kuruese të saj

0

Fara e zeze – Nigella Sativa eshte nje bime, lengu i se ciles mjekon crregullimet e menstruacioneve, mbyt parazitet ne zorre, sherben kunder paralizes, etheve rekurente, hemorroideve, kunder acarimeve akute, kunder renies se flokeve, si dhe kunder halucinacioneve.

Fara e zeze permban vaj acidik te pangopur, vaj me eter, vitamina dhe nje sere substancash te tjera te domosdoshme per organizmin. Tashme eshte vertetuar se vaji acidik i pangopur qe permban fara e zeze ndikon pozitivisht mbi metabolizmin e trupit, rrit imunitetin dhe ndalon alergjine.

Vecorite e vajrave acidike te pangopur: • Ndihmojne metabolizmin e trupit; nevojiten ne rritjen, zhvillimin dhe rinovimin e qelizave; ndihmojne ne zhvillimin e hormoneve dhe ne formimin e nje sistemi nervor dhe hormonal-mbrojtes te shendetshem; • Pengojne shtimin e substancave qe dergojne sinjale alergjike; ndalojne qelizat mbrojtese (imunitare) te punojne me shume se c’duhet; kolesterolin ne gjak e kthejne ne nivelet normale; • Pengojne bllokimin e damareve duke rregulluar strukturen e tyre dhe njekohesisht shpejtesine e qarkullimit te gjakut; • Ulin tensionin dhe reduktojne rrezikun e ashpersimit te damareve dhe infarktit ne zemer; ndihmojne ne permiresimin e shpejt te plageve. Trupi i njeriut nuk i prodhon keto vajra dhe eshte i detyruar t’i marre nga jashte, 1 gram vaj i fares se zeze eshte i mjaftueshem per nevojat ditore.

Vajrat me eter si nigellon dhe alfa-pinen zgjerojne rruget e frymemarrjes, lehtesojne kollitjen, pengojne qelbezimin dhe ndalojne dhimbjen. Nese perdoren rregullisht ulin sheqerin ne gjak. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com