Tribunë, mbi 500 nxënës nga Lugina e Preshevës i thanë JO alkoolit

0

BUJANOC, 10 prill -Në sallën e madhe të shtëpisë së kulturës mbi 500 nxënës të shkollës së mesme “Sezai Surroi” nga Bujanoci dhe nga Presheva morën pjesë në tribunën e organizuar nga Departamenti i të rinjve dhe i gruas pranë këshllit të Bashkësisë Islame të Bujanocit enkas për maturantët e Bujanocit me moton “ Alkooli, ekskursioni dhe matura”. M eektë temë debartuan para masës dy ligjerata të përgatitura për këtë tribunë. Nga Mr. Ragmi Destani teolog dhe nga Fatime Fazliu psikologe klinike, njofotn agjencia e lajemeve “Presheva jonë”
Në këtë tribunë përveç nxënësve, morën pjesë një numër i konsiderueshëm i profesërëve të kësaj shkolle, përfaqësues nga komuna e Bujanocit, përfaqësues nga Këshilli nacional, mjekë, hoxhallarë, mësimdhnës e intelektual tjerë.
Në tribunë pas fjalës hyrëse nga Nevzad Lutfiu, kryetar i departamentit të të rinjëve, fjalën përshëndtëse e mori, kryetari i KBI të Bujanocit, Sulejman ef. Fejzullahu etj si xdhe përfaqasues të mediave.
Ligjerata e parë ishte nga Fatime Fazliu me temën Adoleshenca dhe alkooli, e cila shtjelloi në mënyrë profesionale pasojate e alkoolit tek adoleshentët, dhe se cilat janë masat që duhet marrë për të ndihmuar moshat e reja kur ndikohen nga alkooli. Pastaj edhe për përgjegjësite e prindit, kujdestarit, shkollës dhe të gjithë faktorëve që mund të kenë ndikim në këtë fushë.
Kurse Ragmi Destani, paraqiti ligjeratën e tij me temën “ Qëndrimi i slamit ndaj alkoolit” ku prezantoi, dispozitën e fesë islme mbi alkoolin, pastaj urtësine fesë islame në ndalimin gradual të alkooli dhe pasojat e alkoolit në këtë botë dhe në botën tjetër. Ai theksoi se alkooli është shkak që shkatërron shumë suksese në jetë.
Në fund të tribunës noalcoolu bë edhe inkuadrimi i nxënësve me pytje drejtuar panelistëve, ku u bë një numër i madh i pyetjeve.
Kësaj Fushate deri te mbajtja e tribunës i parapriu një përgatitje e madhe nga Departamntet në fjalë, dhe iu kushtue edhe një rëndësi e veçantë mediale.
Dy ditë para tribunës departamentet e sipërpërmendura shpërndanë 1500 fletushka, në shkollë dhe qendër të qytetit. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com