Sot hapet konkursi për regjistrimin e studentëve në UP

0

Nga sot konkursi për regjistrimin e studentëve në vitin e parë akademik në nivelin bachelor është i hapur.
Numri që do të shpallet i studentëve të rregullt dhe me korrespodencë pritet të jetë rreth 10 mijë e 500 studentë, kjo duke mos përfshi studentët prej kategorive për të cilat do të ketë vende ose pozita të rezervuara siç janë kandidatët që vijnë nga komunitetet jo shumicë 458 pastaj është një kuotë një numër i rezervuar për studentë që aplikojnë nga jashtë Kosova dhe ky numër është 523.

Universiteti i Prishtinës edhe sivjet do të pranoj studentë pa provim pranues, por vetëm me pikë të maturës në shtatë njësi akademike, derisa zëvendësministri i Arsimit, Nehat Mustafa ka premtuar se që nga viti i ardhshëm numri i këtyre njësive akademike do të rritet.

Ndryshe, të hënën janë shpallur rezultatet e testit shtetëror, ku 52.5 për qind e maturantëve nga 42 mijë sa iu kanë nënshtruar këtij provimi kanë treguar rezultat pozitiv. /Telegrafi/ 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com