QKUK nuk bën analizat e gjakut

0

Pacientët që po trajtohen në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës, përpos sigurimit të barnave, jo rrallëherë po obligohen që analizat e gjakut t’i dërgojnë në laboratorët private.
Ndërsa, zyrtarë të Klinikës se Biokimisë Mjekësore, thonë se ekzaminimet laboratorike mbulohen nga kjo klinikë, duke mos përjashtuar ato me specifiket.

Nëse kërkon trajtim mjekësor në njërën nga klinikat e QKUK-së, duhet mirë të sigurohesh financiarisht, përndryshe vështirë se mund të diagnostikohesh apo ta marrësh trajtimin e duhur, transmeton televizioni publik.
Njëri nga familjarët, i cili po kujdeset për prindin në Kliniken e Neurokirurgjisë, thotë se kujdesi nga ana e personelit është në nivelin e duhur, po sipas tij, mungojnë kushtet profesionale që janë të domosdoshme për pacientin, shkruan Koha.

Analizat të cilat nuk mund të bëhen në Kliniken se Biokimisë Mjekësore, janë tumor-markerët, analizat hormonale si dhe hepatiti B dhe C, bën të ditur ushtruesi i detyrës se drejtorit të kësaj klinike, Driton Sopa.Pacientët që po trajtohen në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës, përpos sigurimit të barnave, jo rrallëherë po obligohen që analizat e gjakut t’i dërgojnë në laboratorët private.
Ndërsa, zyrtarë të Klinikës se Biokimisë Mjekësore, thonë se ekzaminimet laboratorike mbulohen nga kjo klinikë, duke mos përjashtuar ato me specifiket.

Nëse kërkon trajtim mjekësor në njërën nga klinikat e QKUK-së, duhet mirë të sigurohesh financiarisht, përndryshe vështirë se mund të diagnostikohesh apo ta marrësh trajtimin e duhur, transmeton televizioni publik.
Njëri nga familjarët, i cili po kujdeset për prindin në Kliniken e Neurokirurgjisë, thotë se kujdesi nga ana e personelit është në nivelin e duhur, po sipas tij, mungojnë kushtet profesionale që janë të domosdoshme për pacientin, shkruan Koha.

Analizat të cilat nuk mund të bëhen në Kliniken se Biokimisë Mjekësore, janë tumor-markerët, analizat hormonale si dhe hepatiti B dhe C, bën të ditur ushtruesi i detyrës se drejtorit të kësaj klinike, Driton Sopa. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com