Pacienti mbetet pa bateri në zemër, kardiologu s’e pranon as në spital

0

R.B. nga Kamenica i ishin shpenzuar bateritë e pajisjes ICD që kishte vendosur në zemër që të mbante stabile organin e tij vital. Por, përkundër se bateritë i kishte në zero, doktori kardiolog, Imri Jashari, i kishte kërkuar atij që të gjendej siç mundet, pasi nuk mund të intervenonte më shumë se dhjetë ditë për t’ia vendosur bateritë e reja

Nga shtatori i vitit të kaluar askush në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës nuk ka dhënë asnjë verdikt për një ankesë të një pacienti nga Kamenica, që i ishte drejtuar Zyrës për Mbrojtjen e Pacientëve.

R.B. nga Kamenica, siç merr vesh “Zëri”, është ankuar se edhe pse i ishin shpenzuar bateritë e ICD-së, një aparaturë kjo që vendoset në zemër dhe e mban stabile atë, doktori kardiolog, Imri Jashari, i kishte kërkuar të njëjtit që bateritë t’ia ndërrojë pas më shumë se dhjetë ditësh.

Pacienti në shkurt të vitit 2012 kishte vendosur në zemrën e tij një pajisje ICD, aparat ky që stabilizon ritmin dhe në rast të rënies në shok, të njëjtit i aktivizohet elektro-shoku, për të shpëtuar pacientin nga vdekjet eventuale klinike.

Aparatin e kishte vendosur në një klinikë private në Prishtinë, pasi në atë kohë në QKUK nuk bëhej implantimi i këtyre pajisjeve.


Source: Informacione 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com