Meshkujt e bërë synet janë më pak të rrezikuar nga kanceri i prostatës?

0

Një studim ka gjetur se meshkujt që bëhen synet janë më pak të rrezikuar nga kanceri i prostatës. Ata meshkuj që janë bërë synet pas moshës 35 vjeçare janë 45% më pak të rrezikuar se sa ata që nuk janë bërë synet,sipas një hulumtimi të publikuar nga universiteti i Kanadasë.Në përgjithësi, meshkujt e bërë synet janë 11% më pak të prekur nga kanceri i prostates në krahasim me ata që nuk janë bërë fare synet.Kanceri i Prostatës është shumë i rrallë te muslimanët dhe çifutët pasi që shumica janë të bërë synet.
Edhe pse arsyet specifike që e shkaktojnë kancerin nuk dihen ende , 3 faktorë të rrezikshëm janë : plakja, sëmundja e trashëguar në familje dhe origjina etnike afrikane. /IO 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com