Malajzi: Agresioni në Gaza një krim kundër njerëzimit

0

Kryeministri malajzian, Naxhib Abdul Razak, e ka përshkruar agresionin e vazhdueshëm izraelit në Rripin e Gazës si një krim kundër njerëzimit, dhe bëri thirrje për ndalimin e tij të menjëhershëm.

Naxhib Abdul Razak, i cili po i drejtohej një seancë në parlamentin e Malajzisë të mërkurën, tha se qeveria e Malajzisë dhe populli qëndrojnë së bashku me popullin palestinez përball agresionit izraelit.

Seanca e parlamentit ishte e ndarë për diskutimin rreth aeroplanit të Malajzisë MH17 që u rrëxua përtej kufirit të Ukrainës dhe rreth agresionit të Izraelit në Gaza gjatë dy javëve.

Kryeministri tha se e madhe është dhëmbja për aeroplanin e rrëxuar të Malajzisë, por kjo nuk nuk na pengon që t’i harrojmë vuajtjet e popullit palestinez.

Kryeministri, Naxhib Abdul Razak i kishte telefonue Halid Mishaalit, kryetari i Byrosë Politike të Hamasit, në ditët e para të agresionit izraelit në Gaza, për të shprehur solidaritet me popullin palestinez. Ai kishte vizituar edhe Rripin e Gazës pas agresionit izraelit në Gaza në vitin 2012 në një hap që synon për të thyer bllokadën në enklavën bregdetare. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com