Kuvajti urdhëron ndalimin e videos që parashihte grusht shtetin

0

Kuvajti ka urdhëruar një ndërprerjen e qarkullimit të një videokasete që tregon se ish zyrtarët e lartë bënin komplot për të përmbysur qeverinë e vendit.
Agjensia shtetërore e lajmeve Kuna njoftoi të enjten se gjykata mbretërore e vendit e kishte urdhëruar që të kryhet një hetim në fshehtësi.
“Avokati i përgjithshëm ka urdhëruar që hetimet në këtë rast duhet të jenë konfidenciale dhe urdhëroi ndalimin e publikimit të ndonjë lajmi lidhur me rastin,” duke përfshirë edhe rrjetet sociale, njofton Prokurori i Përgjithshëm Dherar Al – Asousi.
Zyra e avokatit tha se një hetim mbi raportet që tregojnë ekzistencën e një kasete që përmban informata dhe të dhëna që implikojnë disa njerëz në komplot për përmbysjen e regjimit dhe të minojnë autoritetin e emirit. ”
Asousi tha se ndalimi ishte i nevojshëm për shkak se çështja e rëndë dhe dëmton interesat kombëtare dhe unitetin kombëtar “, si dhe hetimin vetë.
Ankesa erdhi pasi Sheikh Ahmad Fahad Al Sabah, një anëtar i lartë i familjes mbretërore dhe ish- ministër, është marrë në pyetje nga prokurori publik për pesë orë në lidhje me kasetën.
Fahad Al Sabah tha se ai kishte një videokasetë që ka të bëjë me çështjet financiare dhe politike, si dhe të familjes në pushtet, e po ashtu edhe për çështjet rajonale. /mesazhi/ 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com