Këshilla të dobishme për përmisimin e shikimit tuaj, provoni këto metoda

0

Puna e tepërt ne zyra, te mbyllura dhe pa drite natyrale, janë një predispozues për dëmtimin e shikimit. Kush punon me kompjuter duhet te jete edhe me i kujdesshëm ne këtë drejtim.

Me poshtë janë disa këshilla praktike qe do tu vijnë ne ndihme për sa me sipër:

Uluni dhe hapni e mbyllni sytë 10 deri 15 herë shpejt. Pastaj, mbyllni sytë dhe relaksohuni për 20-25 sekonda. Këtë ushtrim e përsëritni pesë deri gjashtë herë në ditë.

Uluni dhe shikoni vetëm drejt. Pastaj, duke e mbajtur kokën drejt pa lëvizur, çoni kahun e shikimit në anën e majtë. Pasi të keni shikuar për pak kohë në anën e majtë, pa e lëvizur kokën, ndryshoni drejtimin e shikimit në anën e djathtë. Këtë ushtrim e përsëritni 10 deri 20 herë.

Shikim i afërm dhe largët. Qëndroni afër dritares së hapur me pamje të qartë. Fokusoni pamjen në majën e hundës për 5 deri 20 sekonda. Këtë ushtrim e përsëritni 10 deri 20 herë.

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com