Kenia, muslimanët ankohen për ‘kriminalizim kolektiv’

0

Mijëra muslimanë janë arrestuar në Kenia në javët e fundit.

Muslimanët janë ankuar për kriminalizim të vazhdueshëm të gjithë komunitetit të tyre në kontekstin e luftës së vazhdueshme të Kenias kundër terrorizmit, me mijëra muslimanë janë ndaluar ditëve të fundit.

“Pa asnjë provë, njerëz të dyshuar për terrorizëm janë ndaluar në mënyrë të paligjshme,”  ka thënë Siraj Mahmud, 36 vjeç, për Agjencinë Anadolu jashtë një xhamie Nairobi.

“Ku është ligji këtu?” pyet ai.

Pas një rrebeshi të sulmeve në Nairobi dhe qytetin bregdetar të Mombasa, autoritetet e Kenias kanë nisur një operacion të gjerë që ka për qëllim rivendosjen e sigurisë publike.

Gjatë këtij operacioni mijëra njerëz janë burgosur, kryesisht mendohet të jenë muslimanë nga rrethina Eastleigh e kryeqytetit, e cila është strehë e rreth 50.000 refugjatëve somalezë.

Sipas Mahmud, arrestimi i muslimanëve po bëhet në mënyrë të paligjshme, ata po mbahen të ndaluar për periudha të gjata, pa një proces gjyqësor të rregullt./mesazhi/ 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com