Eksodi i shqiptarëve nga trojet e tyre në Malin e Zi (Foto)

0

Para fillimit të Luftërave Ballkanike qytet shqiptare Podgorica, Tuzi, dhe një pjesë ë Malësisë së Madhe u pushtuan nga Mali Zi, ndërsa banorët shqiptarë u dëbuan nga shtëpitë e tyre.
Para fillimit të Luftërave Ballkanike qytet shqiptare Podgorica, Tuzi, dhe një pjesë ë Malësisë së Madhe u pushtuan nga Mali Zi, ndërsa banorët shqiptarë u dëbuan nga shtëpitë e tyre.

Kurse, nga qyteti i Tivarit i cili ishte “cenuar” në vitin 1878, shqiptarët u dëbuan në vitin 1912/13.

Më poshtë mund të shihni fotografi të shqiptarëve të dëbuar nga forcat malazeze. Në foton kryesore janë refugjatët në bordin e një anijeje austriake që arrinte në Durrës. Ndërsa, në dy foto tjera janë refugjatët shqiptarë dhe kampi i refugjatëve të dëbuar shqiptarë.

Gjatë pushtimeve, shqiptarët më së shumti kanë vuajtur nga malazezët, meqë ishin më mizorët. Pushtimet ndiqeshin nga popët e tyre, të cilën detyronin ose konvertimin e dhunshëm – pra edhe asimilimin kombëtar – ose ekzekutimin në vend.

/Telegrafi/ 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com