Britani: Hidhet poshtë kërkesa për përsëritje referendumi

0

Qeveria britanike i ka hedhur poshtë thirrjet për një referendum të dytë për mbetjen apo jo si pjesë e Bashkimit Evropian, ndonëse një peticion në internet deri më tash ka mbledhur mbi 4.1 milionë nënshkrime.

Ky peticion konsiderohet që ka mbledhur më së shumti nënshkrime prejse qeveria britanike kishte vendosur mbajtjen e referendumit BREXIT në vitin 2011.

Megjithatë, në përgjigjen zyrtare të ministrisë së jashtme britanike thuhet se në referendumin e mbajtur më 23 qershor kanë marrë pjesë 33 milionë njerëz dhe se vendimi i këtij referendumi duhet respektuar.

Peticioni ishte nisur nga përkrahësit e fushatës për daljen e Britanisë nga BE-ja nga frika se rezultati do të ishte në favor të mbetjes së vendit në bllokun e shteteve evropiane.

Më 23 qershor, 52 % e pjesëmarrësve në referendum kanë votuar megjithatë për daljen e vendit nga BE-ja, ndërsa 48 % kanë votuar për mbetjen e Mbretërisë së Bashkuar në bllokun evropian.


Source: Informacione 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com