Boshnjakët do heqin prapa shtesat vić nga mbiemrat e tyre

0

Ismet Azizi
Presidenti i Këshillit Kombëtar Boshnjak, Esad Xhuxheviq tha se mbiemrave të boshnjakëve me dhunë iu është shtuar prapa shtesat “vić” i “ić” në njëqind vitet e fundit.
Presidenti i Këshillit Kombëtar Boshnjak (KKB) në mandatin teknik Esad Xhuxheviq njoftoi se boshnjakët nga mbiemrat e tyre do ti largojnë prapa shtesat “vić” i “ić” të cilat iu kanë imponuar.
Xhuxheviq për revistën Revija Sandzak tha se mbiemrave boshnjak me dhunë iu janë shtuar shtesat gjatë njëqind viteve të fundit, nga viti 1912, gjegjësisht nga koha kur Sanxhaku është okupuar nga Serbia.
Ai vuri në dukje se ky është një projekt afatgjatë nacional me rëndësi të madhe për Sanxhakun.
Xhuxheviq deklaroi me rastin e kremtimit të 11 majit, në Ditën e flamurit kombëtarë boshnjak, në Tribunën e mbajtur me titullin “Sistemi i vlerave tek Boshnjakët – përvojat e mëparshme në arsimin në gjuhën boshnjake në Sanxhak”.
Me këtë rast, siç është thënë, duke përmbledhur të gjitha ngjarjet të cilat kanë shënuar këtë festë dhe se është në fazën e fundit përpilimi i programi të plotë të Këshillit Kombëtar Boshnjak për periudhën 2014-2020.
Esad Xhuxheviq theksoi se viti 2014 është vit zgjedhor në të cilin do të mbahen zgjedhjet për përbërjen e katërt të Këshillit Kombëtar Boshnjak, dhe se pavarësisht se kush do të udhëheqë të ardhmen këtë Këshill, do ta kenë një program të plotë të përgatitur, i cili do të lehtësojë zbatimin e qëllimit themelor fisnik të boshnjakëve në vitin 2018 në mënyrë të barabartë dhe së bashku me të tjerët në këtë shtet të bëhen anëtar të Bashkimit Evropian, si një populli i lashtë evropian.
Përndryshe, boshnjakët në Serbi kanë dy Këshilla Kombëtar – një të kryesuar nga Xhuxheviq, i cili është një partiak, dhe i cili ekziston dy dekada dhe tjetri të cilin e udhëheqë Samir Tandir, që është nën ndikimin e Myftiut të Sanxhakut Muamer Zukorliç./mesazhi/ 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com