Agani vizitë zyrtare në SHBA

0

Ferid Agani, po qëndron për një vizitë zyrtare në Shtetet e Bashkuara të Amerikës ( Uashington dhe Nju Jork).

Me ftesën e Presidentit të organizatës “Project Hope”, Dr. John Dowe, ministri Agani po merr pjesë në Konferencën vjetore të donatorit më të madh ndërkombëtar të barnave dhe materialit harxhues për Kosovë, “Project Hope”, organizatë kjo që prej vitit 2010 e deri më tani ka dhuruar barna, material harxhues dhe pajisje mjekësore në vlerë prej 30 milionë dollarëve për shëndetësinë kosovare.

Ministria e Shëndetësisë planifikon thellimin e këtij bashkëpunimi në fusha të ndryshme si Onkologjia, Kardiokirurgjia dhe Shëndeti i nënave dhe fëmijëve.

Gjatë ditës së sotme, Ministri Agani do të realizojë takime të punës në selinë e Bankës Botërore në Uashington DC përkitazi me projektin mbështetës pesë-vjeçar të Bankës Botërore për reformën e shëndetësisë kosovare në vlerë prej 25.6 milionë dollarëve, i cili u miratua nga Bordi Ekzekutiv i BB në maj të këtij viti. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com