Myslimanët Rohingya falenderojne Turqine

0

Myslimanët Rohingya kanë falënderuar qeverinë turke për të ndihmën që po jep për pakicën Rohingya, apo myslimanët që jetojnë në rajonin Arakan në Mianmar.
Qeveria e Myanmar mohon shtetësinë e komunitetit Rohingya, dhe pretendon se ata janë emigrantë të paligjshëm nga Bangladeshi.

Organizata Al Majmua Rohingya, e cila është themeluar vitin e kaluar në Arabinë Saudite, tashmë është bërë zëri i tyre që dëgjohet në botë.

Përfaqësuesi i kësaj organizate, Samir el – Burmavi tha se shumë mysliman Rohingya u bënë refugjatë pasi u sulmuan nga budistët, dhe tani jetojnë në kampet e refugjatëve në vende të ndryshme, duke përfshirë Bangladeshin dhe Arabinë Saudite.

Ai falënderoi Turqinë dhe Anadolu Agency që ka botuar fotografi dhe video që pasqyrojnë egërsinë dhe pamëshirshmërinë e regjimit në Myanmar.

Grupet minoritare Rohingya kërkojnë qasje në arsim, por qeveria i mohon qoftë edhe kartat e tyre të identitetit.

El Burmavi tha se populli Rohingya vlerëson Turqinë, pasi ajo në kohë të ndryshme ka ndarë dhimbjen dhe trishtim tonë.

Qeveria e Myanmar ka mohuar ndonjë persekutim, por gjendja e tyre flet më së miri.

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com