Truri i njeriut është më i shpejtë se që mendoni

0

Mund të duket e pamundur që të identifikohen dhjetëra fotografi të cilat paraqiten për një pjesë të sekondës, por një ekip i neuroshkencëtarëve ka zbuluar që truri i njeriut mund ta bëjë një gjë të tillë në një shpejtësi të jashtëzakonshme. Shkencëtarët amerikanë kanë zbuluar që truri i njeriut është në gjendje t’i interpretojë fotografitë të cilat i sheh syri për vetëm 13 sekonda, ndërsa kjo është dëshmia e parë e një shpejtësie të tillë të përpunimit. Kjo shpejtësi është pothuajse tetë herë më e shpejtë sesa 100 milisekondat e regjistruara në studimet e mëhershme. “Fakti që mund të bëhet një gjë e tillë me shpejtësi kaq të madhe tregon që ajo që bën shikimi është gjetja e koncepteve”, ka thënë Mary Potter, profesoreshë e shkencave të trurit dhe njohjes dhe autore udhëheqëse e studimit. Ky përpunim i shpejtë mund të ndihmojë në drejtimin e syve, të cilët e ndryshojnë shikimin tri herë brenda sekondës, drejt shënjestrës së tyre të ardhshme, ka sqaruar Potter në studimin e publikuar në zhurnalin ‘Attention, Perception and Psychophysics’. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com