Policia: Rrugët malore të pa kalueshme pa pajisje dimërore

0

Policia e Kosovës ka njoftuar se rrugët rajonale, magjistrale dhe ato urbane në Kosovë janë të kalueshme por të vështirësuara, pasi që ende është prezent bora dhe akulli dhe kalimi nëpër disa rrugë, e që kryesisht janë nëpër zona malore, zona të thella dhe fshatra, posedimi i pajisjeve dimërore është i domosdoshëm.
Sipas Policisë, pajisjet dimërore janë të domosdoshme për kalim nëpër rrugët në drejtim të pikave të ndryshme malore, respektivisht zonave të thella si: Rruga për në Glloboqicë,; rruga; Pejë-Kuqishtë, rruga Pejë-Kullë; rruga Mitrovicë-Bajgorë.

Policia e Kosovës ka informuar rregullisht dhe me kohë lidhur me gjendjen e rrugëve në Republikën e Kosovës, dhe vazhdimisht, apelon te të gjithë pjesëmarrësit në komunikacion që të jenë të kujdesshëm gjatë qarkullimit nëpër rrugë dhe gjithashtu edhe nëpër trotuare nëpër zona të caktuara ku trotuarët janë të mbuluar me borë, t’u përshtaten kushteve të rrugës, kushteve atmosferike, si dhe të kenë pajisjet e nevojshme dimërore në pajtim me ligjin mbi sigurinë dhe komunikacionin rrugorë, në mënyrë që të shmangin pasojat që mund të vijnë nga pakujdesia. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com