Sa uje duhet te pime çdo ditë

0

Njerëz mund të mos pajtohen për sasinë e saktë të ujit që  duhet të pine çdo ditë, dhe se nevojat e tyre  ndryshojnë nga  llojet e ndryshme të trupit. Ndërkohë që asnjë matje specifike nuk përshtatet njelloj tek të gjithë njerëzit, kam konsultuar Dr Pamila Brar për të marrë disa udhëzime bazë. Ajo sugjeroi në vijim, duke supozuar një klimë të butë:

Burrat duhet të pine rreth 3 litra (rreth 13 gota) të totalit të lëngjeve ne dite,
Gratë duhet të pini rreth 2.2 litra (rreth 9 gota) të totalit të lëngjeve ne dite,
Kjo është vetëm një bazë, natyrisht varet prej aktiviteteve te tyre, Nëse ata sterviten, ose kalojnë kohë në mot të nxehtë apo të thatë, ose konsumojne një sasi të konsiderueshme te lengjeve me kafeine, apo medikamente dhe kërkojë konsum shtesë të ujit, mund të ju duhet më shumë ujë. Mënyra më e lehtë për të trajtuar  konsumin tuaj të ujit është që të rrini me vijën bazë  dhe shtoni më shumë ujë sa herë që ju ndjeni etje. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com