Djuric: Serbia nëpërmjet ambasadave të saj do t’i tregojë botës për raportin e Williamson’it

0

Zyrtarë të shtetit serbë kanë plasuar në opinion disa ide se si të përfitojnë nga raporti i Williamson’it, i cili shpalosi në fund të korrikut krimet e supozuara të UÇK’së ndaj serbëve dhe pjesëtarëve tjerë të minoriteteve në Kosovë.
Sipas gazetës “Danas”Dikush nga ta ka propozuar debat në Kombet e Bashkuara edhe pse një gjë e tillë do të mund të kundërshtohej nga shtetet mbështetëse të Kosovës në këtë mekanizëm ku 5 vende anëtare të përhershme kanë të drejtë vetoje.

Por ajo që duket më reale është se Serbia do t’i njoftojë vendet e botës me gjetjet e Kryeprokurit Williamson. Kjo është bërë e ditur nga Marko Djuric nga shefi i zyrës së qeverisë serbe për Kosovën.

“Jam i Sigurt se javët e ardhshme do ta shfrytëzojmë rrjetin tona konsullor-diplomatik i cili funksionin gati në 100 shtete që e gjithë bota ta marrë vesh të vërtetën. Kemi përgjegjësi të madhe që ta njoftojmë gjithë bashkësinë ndërkombëtare për raporin e Ëilliamson, por edhe për rreth situatës së përgjithshme që ato krime ende nuk janë proceduar dhe për faktin që fajtorët nuk janë dënuar ende. Është e një rëndësie thelbësore e gjithë ajo që është përfolur në mediat botërore rreth kësaj teme. Por ne nuk mund të jemi të kënaqur deri në momentin kur ata njerëz përgjegjës për ato krime nuk do të dënohen, sikur që është e rëndësishme që të gjithë ata që janë përgjegjës për krimet në Kosovë dhe Metohi të nxirren para drejtësisë” ka thënë Djuric. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com