Dijetarët muslimanë duhet t’i sigurojnë muslimanët se janë të udhëzuar nga Islami

0

Studiuesit, mendimtarët, muslimanët, Islami dhe Kur’ani

Dijetarët muslimanë dhe mendimtarët duhet t’i sigurojnë muslimanët se janë të udhëzuar nga Islami dhe Kur’ani tha ish kryeministri i Malajzisë Mahathir Muhammed.

Ai shtoi se dijetarët musliman duhet t’i përvetësojnë pikëpamjet e shkencës dhe të ekspertëve socialë për të përkrahur qëndrimin e tyre kundër liberalizmit të tepruar.

Sipas Dr. Mahathir Muhammedit, kjo është jetike për të shpjeguar se pse liberalizmi i tepruar, duke përfshirë të drejtat e lezbikeve, biseksualëve, gejve dhe transeksualëve janë çështje të gabuara sipas mësimeve islame.

Është detyrë e dijetarëve muslimanë dhe mendimtarëve për t’i siguruar Muslimanët që të udhëzohen nga Islami dhe Kur’ani dhe jo nga sharlatanët me agjendat e tyre, tha ai në fjalimin e tij të titulluar ”Shteti Civil –Perspektiva Islame” në Samitin 2014-të në Kuala Lumpur, të martën, raportoi The New Straits Times.

Veprimtaria tri-ditore nga Fondacioni i Miqësisë Malajzia-Turqi u zhvillua për të mbledhur intelektualët muslimanë për të analizuar problemet me të cilat përballen komunitetet muslimane dhe për të formuluar zgjidhje për ta.

Dr. Muhammed Mahathir tha se vendi kishte nevojë për fetva (dekrete fetare), mbi sfidat me të cilat përballen muslimanët për të vendosë se cilat janë të pranueshme.

Fetvaja duhet të bëhet vetëm pas një studimi të gjatë dhe të debatit nga të gjitha disiplinat me konsideratë për realitetet në jetën moderne.

Dr. Muhammed Mahathir preku, gjithashtu, nevojën që kanë muslimanët të krijuar strategji për t’u marrë me ideologjitë e reja që u zhvillua kundër mësimeve Islame.

Me fjalë të tjera, ju keni nevojë për të diagnostikuar sëmundjet që na kanë kapluar dhe aetiologinë (shkaqet) pse kanë ndodhur. Pastaj ne duhet të ndërmarrin veprime. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com