Zbulim: Li-Fi është 100 herë më i shpejtë se WiFi

0

Li-Fi, është një teknologji e re pa tela që transmeton të dhëna duke përdorur dritën në vend të brezit të bazuar në radio valë.
Kjo teknologji është testuar edhe jashtë një laboratori për herë të parë, dhe e njëjta thuhet se është me të vërtetë shumë me e shpejtë sesa rrjeti WiFi për internet.

Li-Fi u shpik nga Universiteti i Edinburgut Harald Haas në vitin 2011 dhe përdor komunikimin e dukshëm dhe të lehtë (VLC), çfarë është në thelb një formë shumë e avancuar e kodit të Morsit.

Në fakt, këto janë disa lëvizje të lehta të cilat veprojnë në shpejtësi të padukshme për syrin e lirë, të cilat mund të përdoren për të shkruar dhe përcjellë informacion në kodin binar.

Për herë të parë, shkencëtarët kanë provuar teknologjinë jashtë një laboratori dhe kanë gjetur se e njëjta mund të transmetojë të dhëna deri në 1GB në sekondë, që është 100 herë më shpejt sesa shpejtësia e internetit Wi-Fi.

Çfarë kjo do të thotë është se teknologjia ka potencial të ndryshojë tërësisht mënyrën se si ne e përdorin internetin sot.

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com