Vazhdojnë përleshjet në territoret e pushtuara

0

Në territoret e pushtuara vazhdojnë përleshjet mes palestinezëve dhe forcave të regjimit të Izraelit.
Ditën e shtunë për të parë mbi muri ndarës në BPLJ është vendosur një urëkalimi prej druri dhe në këtë mënyrë janë afruar rajonet e Bejtul Mukadesit dhe flamuri i Palestinës është ngritur mbi këtë qytetit. Grupet palestineze të rezistencës javën e kaluar kanë prishur një pjesë të murit ndarës të regjimit sionist në afërsi të qytetit Bejtul Mukades në këtë zonë kanë ngritur flamurin palestinez. Nga përleshjet më të fundit mes ushtrisë së regjimit sionist dhe palestinezëve protestues janë vrarë 3 dhe plagosur 47 persona nga radhët e sionistëve. Përgjatë tre javëve të kaluara janë regjistruar 64 raste të përleshjeve mes sionistëve dhe palestinezëve, ku mësohet të jetë vrarë një sionist dhe plagosur 8 të tjerë. Zëdhënësi i krahut ushtarak të lëvizjes islamike të rezistencës palestineze (Hamas) , ka theksuar se vazhdimi i bllokimit të Rripit të Gazës do të bëhet shkëndijë për një shpërthim të ri. Abu Abidet, zëdhënës i brigadave Ezedin Kasem, krah i armatosur i Hamas, ka thënë se derisa populli palestinez pengohet për të ushtruar të drejtat dhe besimin e tij dhe nuk do të lirohen tokat e pushtuara palestineze nga ana e regjimit sionist, pushtuesit nuk do të jenë të qetë. Ai u ka dërguar mesazh liderëve sionistë se pushtuesit nuk do të kenë kurrë qetësi dhe stabilitet. Banorët e BPLJ janë ngritur në protesta kundër regjimit sionist, transmeton kanali Press tv. Të premten në qytetin Gelandia janë zhvilluar protesta kundër planit të regjimit sionist për ndërtimin e kolonive çifute dhe kundër martirizimit të një të riu palestinez në qytetin Kafer Kana në veri të territoreve të pushtuara palestineze. Forcat e regjimit sionist ndaj këtyre protestuesve ka përdorur plumba plastikë dhe gaz lotsjellës. Palestinezët e qytetit Kafer Gadum në BPLJ gjithashtu janë ngritur në protesta dhe protesta të ngjashme janë zhvilluar edhe në qytetin Am Fahem. Ndërkohë në qytetet Bejt Amr dhe Khalil janë zhvilluar përleshje mes forcave palestineze dhe ushtarakëve të regjimit sionist të cilët për shpërndarjen e protestuesve palestinezë kanë përdorur gaz lotsjellës dhe plumba plastikë. forcat e regjimit sionist në rajonet Bejt Aba, Bej Kahel dhe Khalil të rajonit BPLJ kanë arrestuar disa palestinezë. Përleshjet mes palestinezëve dhe regjimit sionist kanë nisur pas vendimit të këtij regjimi për shtrirjen dhe zgjerimin e kolonive çifute. Qendra palestineze për informim njoftoi se regjimi i Izraelit miratoi sot planin për ndërtimin e 500 njësive të reja të banimit për kolonët çifutë në veri të Bejtul Mukadesit të pushtuar. Edhe javën e kaluar regjimi i Izraelit miratoi ndërtimin e 200 njësive të banimit për kolonët çifutë në Bejtul Mukadesin lindor. Komiteti i OKB për të drejtat e njeriut, raportoi se gjatë 4 viteve të fundit, Izraeli ka dyfishuar ndërtimin e paligjshëm të kolonive çifute në territoret palestineze në Bejtul Mukadesin lindor. Kjo politikë e regjimit sionist ka irrituar edhe BE, i cili ka shprehur keqardhje dhe irritimin për këtë veprim që është në kundërshtim me ligjet ndërkombëtare. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com