Protestë anti-Izrael në Vjenë

0

Një bashkim i organizatave anti-Izraelite së bashku me delegatët e fushatës bojkotoni Izraelin dhe aktivistë të rinj morën pjesë në protestë.

Një demonstratë pro-Palestinës është organizuar nga Këshilli Koordinues në Përkrahje të Palestinës me qendër në Austri, të shtunën përballë Operës së Vjenës, duke kërkuar dhënien fund të politikës shtypëse izraelite, në veçanti ndaj Xhamisë së Shenjt, al-Aksa në Jerusalem, dhe në përgjithësi ndaj Palestinës.

Protestuesit tundnin flamurin palestinez dhe të thërrisnin:

Liria për popullin palestinez.

Kryetari i Këshillit Koordinues, Adel Ebu Abdullah, tha në një fjalim që ai mbajti gjatë tubimit:

Pushtuesi izraelit jo vetëm që ka sulmuar vazhdimisht xhamitë e shenjta në Jeruzalem dhe qytete të tjera të pushtuara palestineze, por edhe ka privuar qëllimisht palestinezë nga e drejta e tyre për qasje vende të tilla të shenjta.

Ai i bëri thirrje komunitetit ndërkombëtar për të marrë përgjegjësinë e saj dhe kërkoi nga Izraeli pushtues që të ndaloi vandalizmin e tij ndaj vendeve të shenjta, xhamive, dhe shkeljen e lirisë fetare palestineze.

Më herët, para dhjetë ditëve, autoritetet okupuese izraelite kanë mbyllur portat e kompleksit të shenjtë të myslimanëve, të Xhamisë al-Aksa. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com