Përse Islami i theu pengesat në Brazil

0

Ekipe të ndryshme nga organizara bazë e Da’vetit me projektin Përse Islami kanë pasur sukses në thyerjen e barrierave gjuhësore në mesin e tifozëve nga e gjithë bota, duke bërë Davet për Islam në portugalisht, spanisht, anglisht, arabisht, urdu dhe persisht.

Elhamdulilah, ekipi jonë i ndryshëm theu pengesat gjuhësore në Brazil, Përse Islami, shkruan në faqen e tij në Facebook.

Qëndrimi i ekipit Përse Islami në Sao Paulo, ku përfshihen muslimanët nga Arabia Saudite, Kuvajti, SHBA dhe vende të tjera.

Për më tepër, një numër i madh i myslimanëve brazilianë u bashkuan me ekipet në turneun që vazhdoi ditën e tij të pestë.

Shumë brazilianë vullnetarë, motra dhe vëllezër, u bashkuan me ne sot gjatë përpjekjeve tona duke bërë Davet nëpër rrugë.

Elhamdulilah kjo ishte një vepër e madhe, ne jemi duke planifikuar për t’u kthyer në AvenidaPaulista shumë shpejt, insha’Allah. Ky është një vend i përplotë turistë nga e gjithë bota, masha’Allah!

Përse Islami, është projekti më i madh më bazë në Amerikën e Veriut, ka ardhur në San Paolo të Brazilit për të përcjellë informacion të saktë dhe autentik për Islamin përmes mjeteve të thjeshta, efektive, dhe të reja të komunikimit.

Edukimi Islam Britanik dhe Akademia per Hulumtime kanë dërguar `grupe të posaçme për Davet në Brazil për të paraqitur imazhin e vërtetë të Islamit.

Në ditën e dytë të turneut, një brazilian tha Shehadetin dhe u bë mysliman, vetëm pak minuta pas takimit me ekipin e Misionit të Davetit.

Së bashku me ekipin britanik, Federata e Shoqatave Muslimane në Brazil (FAMBRAS) ka nisur një program të titulluar Salam Brazil për të përhapur fjalën e Islamit gjatë Kupës së Botës. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com