Parlamenti i Francës do të njoh shtetin e Palestinës

0

Asambleja Kombëtare e Francës do të votojë këtë muaj një rezolutë simbolike në favor të njohjes së shtetit të Palestinës, me shpresën se kjo do të ndikoj në përfundimin e konfliktit shumë dekadash në mes të Izraelit dhe Palestinës.
E aprovuar nga Dhoma e Ulët dhe më e fuqishme e parlamentit do t’i dërgoj sinjale Presidentit Francois Hollande dhe qeverisë socialiste, që do të thonë fjalën përfundimtare.

Hollande kishte mbështetur “njohjen ndërkombëtare” të shtetit të Palestinës dy vjet më parë.

Rezoluta do të votohet më 28 nëntor.

Muajin e kaluar ligjvënësit anglez votuan në favor të së njëjtës çështje derisa Suedia u bë vendi më i madh evropian Perëndimor që e njohu Palestinën. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com