OSBE shqetësime për tensionet në Shkup

0

Misioni i OSBE-së në Shkup e ndanë dhimbjen lidhur me humbjen tragjike të një jete rinore në Gjorçe Petrov, gjë e cila u përcjellë me dy netë trazirash.
“Ne jemi duke i monitoruar këto zhvillime me një shqetësim të madh”, deklaroi Shefi i Misionit, Ambasadori Ralf Breth, shefi i këtij misioni tha se OSBE po ndjek zhvillimet e fundit me shqetësim të madh.

“Ne e kemi të qartë se autoritetet janë duke e hetuar këtë krimë, andaj është shumë e rëndësishme që procesi hetues dhe gjyqësor të zhvillohen pa pengesa. Solidariteti ndaj familjes së viktimës duhet të mbizotërojë mbi protestave të dhunshme dhe dëmeve ndaj pronave”, potencoi Ambasadori Breth.

OSBE kërkon dhe apelon për maturi nga ana e qytetarëve dhe duke shtuar se nuk duhet të kërkohet përgjegjësi kolektive nga cilado bashkësi për veprat e një individi.

“Në të kaluarën, qytetarët e këtij shteti kanë demonstruar aftësinë e tyre të bashkohen në kohra të vështira. Apelojmë tek të gjithë t’ju përmbahen këtyre vlerave. Nuk guxon të kërkohet përgjegjësi kolektive nga cila do bashkësi për veprat e një individi”, theksoi shefi i misionit të OSBE. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com