Muslimanët e Rusisë kritikojnë ndalimin e librave islame

0

Muslimanët e Rusisë duan të formojnë një Komisionin kundër ndalimit të islame duke përfshirë disa vepra të hadithit.

Në Rusi, përpjekjet kanë për qëllim kryesisht për të zgjidhur problemet e botimeve islame dhe të ndërpresin ndalimin e paligjshëm mbi librat islame që ka nisur.

Ata vendosën për të bërë këtë për shkak të shpjegimit në lidhje me librin e Hadithit, Sahih Al-Buhariut, thanë udhëheqësit në Rusi, duke folur për Agjencinë e Lajmeve Ansar.Ru.

Është absurde që të ndalojnë librat e hadithit, Sahih El-Buhariut, që kanë rëndësi të veçantë për muslimanët, komentoi Myftiu për Rajonin Ulianovsk të Rusisë, Muhammed Baibikov.

Udhëheqësi i myslimanëve të Rajonit të Volgogradit, Abdullah Haxhi Bat dhe disa dijetarë të tjerë, mbështesin planin e formimit të një komisioni me dijetarë islam, me qëllim për të vlerësuar nëse një libër përfshin disa konotacione radikale apo jo.

Udhëheqësi i muslimanëve të Stavrapolit, Muhammed Rahimov, gjithashtu, ka protestuar për ndalimin e librave islame. Më duket absurde që një gjykatë e qarkut, si gjykata Orenburg, kishte lëshuar një vendim në favor të ndalimit të librave islame dhe e bëri atë vendim ligj – detyrues-të përgjithshëm- për gjithë Rusinë, tha Muhammed Rahimov. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com