Maroku krijon Grupin e Veprimit për të mbrojtur Jerusalemin (Al-Kuds) dhe Palestinën

0

Komiteti Ministror i Organizatës së Bashkëpunimit Islamik (OIC) në krye të planit të veprimit për të mirën e Xhamisë në Jerusalem dhe të Palestinës njoftoi të mërkurën në Rabat, për themelimin e një grupi të veprimit që ka për detyrë të veprojnë ndërkombëtarisht për të mbrojtur Xhaminë dhe Palestinën sipas një plan-veprimi të mirë-përcaktuar.

Ne ramë dakord për të ngritur një grup punues i cili do të çojë në krijimin e tri grupeve secili me një mision të veçantë, si pjesë e veprimeve të kryera në arenën ndërkombëtare, kryesisht me superfuqitë, tha Ministri i Jashtëm, Salaheddin Mezouar në një konferencë të përbashkët për shtyp me Sekretarin e Përgjithshëm të Organizatës së Bashkëpunimit Islamik, Ijad Madani Ammen dhe shokët e tij jordanezë dhe palestinezë, Nasser Xhouda dhe Riad Al Maliki, respektivisht.

Ky veprim, bazuar në sistemet ndërkombëtare të referimit, do të fillojë në mes të muajit dhjetor, me qëllim për të bërë që zëri ynë të dëgjohet nga fuqitë me ndikim, duke i dhënë fund sulmeve dhe praktikave izraelite në territoret palestineze, duke siguruar respektimin e të drejtës ndërkombëtare dhe sigurimin e të drejtave të popullit palestinez, tha Salaheddin Mezouar.

Masat e propozuara dhe veprimet e ndërmarra ndërkombëtarisht do të favorizojë krijimin e një klime të favorshme për bisedime serioze për të arritur në zgjidhjen e dy shteteve, ka thënë ai 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com