Kusari: Mos vidhni vota se nuk ju mbron partia

0

Flutura Kusari, juriste e BIRN-it dhe monitoruese e zgjedhjeve në Kosovë, mendon se trendi pozitiv i përmirësimit të organizimit të zgjedhjeve që kanë ndodhur në zgjedhjet e fundit lokale, jep shpresë se këtë vit do të kemi zgjedhje të mira.
“Po hyjmë në zgjedhje me shpresën se nuk do të ketë manipulime dhe ‘vjedhje industriale’, siç ka pasur në të kaluarën. Them kështu për disa arsye. E para, sikur vitin e kaluar edhe këtë vit do të kemi një angazhim më të madh të institucioneve, qoftë policia, qoftë prokuroria e me siguri më pas edhe gjykatat, në ruajtjen e votës së qytetarit.

Gjithashtu kemi edhe sensibilizim të medieve që të ngrenë vetëdijen e qytetarëve lidhur me përgjegjësitë e tyre gjatë procesit zgjedhor. Kështu, jam më pozitive sesa që kam qenë në të kaluarën”, thotë Flutura Kusari.

Sipas Kusarit masat ndëshkuese për ata që tentojnë të vjedhin vota janë të ndryshme dhe janë të parapara me Kodin penal e që fillojnë prej dënimit me gjobë deri në masën e dënimit me burg. Eksitojnë një numër i madh i njerëzve të cilët janë dënuar. /botapress/ 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com