Kryeipeshkvi italian që po bënë thirrje për ndërtimin e xhamisë

0

Kryeipeshkvi i Bolonjës, Itali është duke bërë thirrje për ndërtimin e një xhamie në qytet.

Në një konferencë të organizuar javën e kaluar nga ana e komunitetit lokal musliman, Matteo Maria Zuppi , i emëruar kohët e fundit për të drejtuar Kryepeshkopatën, shfrytëzoi rastin për të shprehur simpatinë e tij ndaj komunitetit musliman duke bërë thirrje që një xhami të ndërtohet në Bolonjë.

Ai gjithashtu kërkoi për pranimin e festave myslimane në shkollat ​​italiane. Duke cituar Kdl. Angelo Scola, kryepeshkop i Milanos – një klerik me simpatitë të ngjashme –si Zuppi tha: Unë me të vërtetë mendoj se është koha për një xhami në Bolonjë. Disa njerëz mendojnë ndryshe, por ata janë të gabuar..

Unë gjithashtu dëshiroj që festat Islame të jenë të mirëpritur në shkolla, ka shtuar ai, siç kërkohet tashmë nga kryeipeshkvi i Milanos Angelo Scola.

Duke parafrazuar vërejtjet e diskutueshme të Papa Françeskut në lidhje kanditatin presendicial në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Donald Trump dhe qëndrimin e tij mbi emigracionin, Zuppi shtoi: Ata që thonë se ata qëndrojnë për sigurinë, kurse zakonisht krijojnë më shumë probleme. … Duke ndërtuar mure vetëm krijon iluzionin e sigurisë. Muret janë nuk ekuivalente me sigurinë.

Zuppi gjithashtu kërkoi ndërtimin e urave mes kulturave .

Ai vazhdoi: Ne nuk duhet të urrejmë, nuk duhet t’i përgjithësojmë gjërat, si krahasimi midis muslimanëve dhe terroristëve.

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com