Komisioni Evropian kritikon rritjen e pagave dhe investimet në rrugë

0

Komisioni Evropian ka shprehur shqetësimin për qëndrueshmërinë e vendimit për rritjen e pagave prej 25 për qind para zgjedhjeve të 8 qershorit, shkruan sot Koha Ditore.
Komisioni Evropian ia ka paraqitur shqetësimin për pagat dhe investimet në rrugë, Qeverisë së Kosovës, të martën, në takimin e rregullt të Dialogut për procesin e stabilizim-asociimit (SAPD) për ekonomi, statistikë dhe kontroll financiar, në Prishtinë.
Vendimi për rritjen e pagave dhe iniciativat shpenzuese për të burgosurit politikë dhe veteranët e luftës, sipas KE-së, do të kenë ndikim vjetor që kap shumën mbi 130 milionë euro. Këto dy vendime do t’i kufizojnë shpenzimet në reforma apo do ta obligojnë qeverinë të hyjë në borxhe. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com