KE: Kosovës i hiqen vizat kur të ndalet migrimi ilegal

0

Prishtinë, 23 janar – “Kosova duhet t’i përmbushë të gjitha kushtet e përcaktuara në udhërrëfyesin për liberalizimin e vizave, si dhe të demonstrojë se nuk ka rrezik të konsiderueshëm për migrim apo të sigurisë në lidhje me heqjen e vizave, para se Komisioni të mundë t’ia rekomandojë Këshillit dhe Parlamentit Evropian heqjen e vizave për qytetarët e Kosovës”, kanë thënë “Kohës Ditore” zyrtarë të Komisioni Evropian. Aktualisht Komisioni Evropian është duke konsideruar mundësinë për dërgimin e një tjetër misioni ekspertësh në Kosovë për të vlerësuar përmbushjen e kritereve në luftën kundër krimit të organizuar, korrupsionit dhe Marrëveshjes së Integruar për Kufirin-IBM. Njëjtë sikurse raportuesja e Parlamentit Evropian, Ulrike Lunaçek, një ditë më parë, as Komisioni Evropian nuk ka dhënë ndonjë afat se kur mund të ndodhë liberalizimi (gjerësisht sot në “Kohën Ditore”). 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com