Gazetarët rusë u arrestuan për kalim ilegal të kufirit në Kosovë

0

Dy gazetarët rusë, Sazonova Oksana dhe Sergei Belous që janë arrestuar në mbrëmjen e së enjtes në afërsi të Rahovecit, ndodhen në paraburgim në Prishtinë dhe ka mundësi që do të depërtohen në Serbi, Konstantin Knirik, drejtori i agjencisë së lajmeve ku ata punonin.

“Sipas informacionit tim, ata së shpejti do të depërtohen në Serbi, dhe se tashmë do të jetë në rregull”, ka shkruar Knirik në faqen e tij në Facebook.

Sazonova Oksana dhe Sergei Belous, kishin vizituar Kosovën për të realizuar një dokumentar për manastiret ortodokse.

Gazetarët u arrestuan në Hoçë të Madhe mbrëmë rreth orës 19:00 pasdite, dhe pastaj janë transferuar në Prishtinë.

“Gazetarët janë të akuzuar për qëndrim ilegal në Kosovë dhe më pas u janë konfiskuar pajisjet e tyre fotografike”.

Dy gazetarë rusë, ndodhen në paraburgim në Prishtinë, dhe të dy burrat janë akuzuar kalim të paligjshëm të kufirit, edhe pse kishin kaluar kufirin administrativ pa viza dhe pa asnjë problem.

“Ne kemi angazhuar tashmë një avokat, por në këtë rast do të përfshihen diplomatë”, ka thënë Knirik.

Sipas tij, gazetarët ka mundësi të paguajnë një gjobë prej 2.500 eurosh dhe të deportuar në Serbi.


Source: Informacione 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com