Fatah dhe Hamas drejt formimit të koalicionit qeveritar

0

Fatah dhe Hamas drejt formimit të koalicionit qeveritar

Kryeministri palestinez, Ismail Haniyeh, të mërkurën u takua me një delegacion të Hamasit dhe Fatahut në shtëpinë e tij në el- Shati Camp, në perëndim të Gazës. Delegacioni i Hamasit kryesohej nga Ebu Marzouk, dhe pjesëmmarës ishin edhe Khalil Al Hayya, Imad El- Alami dhe Sami Abu Zuhiri, ndërsa delegacioni i Fatah kryesohej nga Azam Ahmedi, Zekeriait Al- Agha dhe Faisal Ebu Shahla.
Kryetari i delegacionit të Fatah, Azzam Ahmedi, arriti në Gaza të martën vonë për të filluar bisedimet në lidhje me qeverinë e re të koalicionit sipas marrëveshjes së fundit të pajtimit.
Zëdhënësi i lëvizjes Hamas, Sami Abu Zuhiri, pranoi se ekziston një marrëveshje ndërmjet Hamasit dhe Fatahut për qeverinë e koalicionit që do të krijohet deri në afatin e caktuar.
Ebu Zuhiri sqaroi në deklaratën e tij se takimi kishte përfunduar me notë pozitive.
Ai vuri në dukje se ata kishin kaluar një rrugë të gjatë në formimin e qeverisë, por vuri në dukje se kishte ende nevojë për diskutime të mëtejshme në mes të dy palëve./mesazhi/ 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com