Egjipt: Pritet mbyllja e konvikteve, synohet ndalja e protestave studentore

0

Ministria egjiptiane e arsimit të lartë është duke punuar në një plan afatgjatë për të mbyllur konviktet e universiteteve që besohet të jenë qendër për organizimin e protestave studentore, një gazetë me seli në Londër njoftoi të dielën.
Sipas gazetës Al – Araby Al – Gadid, ministria egjiptiane e arsimit të lartë në mënyrë të fshehtë është duke planifikuar për të mbyllur konviktet për një kohë të gjatë, si pjesë e planeve të sigurisë për të shtypur veprimtarinë anti – grusht shtetit nga studentët e universitetit në kampus.
Të premten, Këshilli Universiteti të Kajros vendosi rregulla të reja për studëntët që banojnë në kampus, duke përfshirë tarifat më të larta për ushqim dhe strehim.
Një student në Universitetin e Al – Azhar, Mohamed Ahmed, tha për Al- Araby el- Gadid se menaxheri i i konvikteve ka informuar studentët se ata do të paguajnë 300 funta egjiptiane per afat akademik dhe të fillojnë kërkojnë për një vend alternativ për të jetuar jashtë kampusit.
Sipas tij, studentët zakonisht vuajnë nga helmimi me ushqim për shkak të cilësisë së dobët të ushqimit të ofruara nga universitetet. Megjithatë, theksoi ai “Çdo vendim për të mbyllur konviktet do të përcillet me kundërshtim nga ana e studentëve.”
Universitetet në Egjipt kanë qenë arenë e demonstratave pothuajse të përditshme kundër përmbysjes së Mursit nga ana e ushtrisë. Përleshjet e përsëritura kanë lënë qindra studentë të vdekur dhe të plagosur, ndërsa qindra të tjerë janë arrestuar gjithashtu./mesazhi/ 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com