Delegacioni i Asamblesë Parlamentare të NATO-së viziton Kosovën

0

Një delegacion i Asamblesë Parlamentare të NATO-së, i kryesuar nga Hugh Bayley, president i Asamblesë, sot do të vizitojë Kosovë, ku është paraparë që të takohet me përfaqësues të institucioneve të vendit.
Sipas njoftimeve, delegacioni fillimisht do të takohet me ish-kryetarin e Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqin, pastaj edhe me kryeministrin në detyrë, Hashim Thaçi.

Ndryshe, në fillim të muajit prill, Kosova ka fituar statusin e vëzhguesit në Asamblenë e Përgjithshme të NATO-s.

Këtë vendim e patë konfirmuar edhe kreu i delegacionit të Lituanisë në Asamble, Eriks Kalnins, si dhe nga kreu i delegacionit shqiptar, Pandeli Majko.

Komiteti i Përgjithshëm Drejtues i Asamblesë, gjithashtu patë vendosur edhe përjashtimin e Rusisë, që përfaqësohej me një marrëveshje të veçantë në Aleancën Veri-atlantike. /Telegrafi/ 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com