Autoritetet kineze e ndalojnë Ramazanin, megjithatë Muslimanët agjërojnë

0

Megjithatë, pavarësisht nga rreziqet, disa nxënës ujgurë vazhdojnë të agjërojnë.

Autoritetet kineze të provincës në Turkestanin Lindor (Xinjiang), kanë qenë të detyruar që ujgurëve myslimanë t’iu prishin agjërimin e tyre sepse agjërimi i muajit të shenjtë të Ramazanit u ndalua.

Një student musliman i universitetit, i cili dëshiron të mbetet anonim, në qytetin Kashgari , shpjegoi se autoritetet shtetërore i kishin rritur kufizimet e tyre për respektim fetar gjatë muajit të Ramazanit, duke përfshirë ndalimin e namazit, lutjeve, dhe agjërimin.

Kur ata e kuptojnë se ne po agjërojmë, atëherë na detyrojnë me forcë të prishim agjërimin.Kur ne refuzojë për ta prishur agjërimin tonë ata na kërcënojnë se do të na dëbojnë dhe nuk na japin diplomën tonë, tha studenti.

Studenti tha, gjithashtu, se dhomat e fjetjes po na kontrollohen në kohën e syfyrit (suhur) për të zbuluar se cili është duke ngrënë, për të agjëruar! Ata që zihen hyjnë në listën e zezë!

Gjatë ditës, personeli i shkollës sjellë ushqime dhe ujë për studentët dhe i detyrojnë ata që të hanë e të pinë përpara tyre.

Restorantet janë të detyruara me forcë të mbyllen para kohës së iftarit, dhe ata që nuk pranojnë me gjobë i dënojnë.

Megjithatë, pavarësisht nga rreziqet, disa nxënës ujgurë vazhdojnë të agjërojnë.

Ujgurë janë popullsi vendase turke në Turkestanin Lindor, dhe janë ankuar gjatë dekadave të shtypjes fetare nga duart e autoriteteve kineze.

Agjërimi në muajin Ramazan është një nga pesë shtyllat e praktikës në Islam, dhe kërkon që të gjithë muslimanët të cilët janë të aftë për të agjëruar duhet të ndërpresin ushqimin dhe pijet nga fillimin e agimit deri në muzg gjatë muajit hënor të Ramazanit. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com