Arrestohet një grup kriminal nën dyshimin e bazuar për ‘rrëmbim’, ‘detyrim’ dhe ‘shantazh’

0

Drejtoria për Hetimin e Krimit të Organizuar, me 14.06.2014, përmes rrugëve operative-hetimore ka siguruar informacionin se në Ferizaj ishte duke ndodhur një vepër e rënde penale e ‘rrëmbimit’, ‘detyrimit’ dhe ‘shantazhit’.

Në bazë të informacioneve të pranuara Policia ka ndërmarrë veprimet proaktive hetimore, me ç’rast janë identifikuar të dyshuarit e mundshëm si dhe mënyra e planifikimit të veprës.

Në bazë të informacioneve të dyshuarit e kishin rrëmbyer viktimën të cilën e kishin keqtrajtuar fizikisht dhe psiqikisht. Nga viktima të dyshuarit kishin kërkuar t’ua sillte një shumë parash prej 10.000 (dhjetë mijë euro) me kusht që atë ta lenin të lirë. Viktima kishte pranuar një gjë të tillë.

Hetuesit policorë ishin në gjurmë të kësaj vepre dhe në koordinim me prokurorin e shtetit dhe gjykatën, me qëllim të materializimit të provave të nevojshme për këtë vepër, me datën 17.06.2014 arritën të realizojnë operacionin duke i kapur të dyshuarit në flagrancë.

Të dyshuarit janë:

1.H. K. lindur më 1965 m/k/sh

2.K. J. lindur më 1985 m/k/sh

3.D. M. lindur më 1989 f /k /sh

Gjatë këtij operacioni janë kontrolluar edhe shtëpitë dhe objektet përcjellëse të tyre dhe janë sekuestruar në cilësi të provës materiale:

Dy pushkë gjuetie, 22 fishekë kal. 12 mm
Një revole dhe 7 fishekë të kal. 6.35.
Një antiplumb ushtarak
Një shtëpizë kompjuteri
Dy laptop
Një shufër metali
Një palë pranga të modelit policor
Një elektroshok
Pesë telefona celularë

Të gjitha veprimet policore lidhur me këtë rast janë kryer nën autorizimin e prokurorit përkatës dhe të dyshuarit janë dërguar në mbajtje policore për vazhdim të procedurës. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com