Al Jazeera alarmon për gazetarin e burgosur në Egjipt

0

Rrjetit satelitor me bazë në Katar, Al Jazeera, u ka shkruar fuqive botërore duke u kërkuar atyre për të siguruar lirimin e një prej gazetarëve të burgosur në Egjipt, Abdullah Elshamy. Al Jazeera ka akuzuar autoritetet e regjimit në Kajro, duke thënë se ata kanë rrezikuar jetën e Elshamy .
Al Jazeera tha se shëndeti i Abdullah Elshamy, një nga katër gazetarët që po mbahen në Egjipt, ka nevojë për kujdes të menjëhershëm shëndetësor, gjë që nuk po ofrohet .
Elshamy , i cili ka qenë në grevë urie që prej 21 Janarit, është duke u mbajtur në izolim dhe kushte të vështira , thoshte shkresa.
” Situata e z. Elshamy është shqetësim i madh, shëndeti i tij është përkeqësuar dhe autoritetet egjiptiane tregojnë neglizhencë të pajustifikuar,
Abdullah Elshamy, 27 vjeç, me shtetësi egjiptiane, u arrestua në Kajro në gusht të vitit të kaluar gjatë raportimit për protestat në sheshin Rabaa El Adevije. /mesazhi/ 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com