17 vjet nga Lëvizja Studentore “97”

0

Lëvizja Studentore e 97’tës e drejtuar nga Bujar Dugolli, Muhamet Mavraj, Driton Lajçi dhe Albin Kurti e përkrahur dhe nga rektori historik i Universitetit të Prishtinës Ejup Statovci, si dhe nga disa profesorë, i pati dhënë fund politikës paqësore të popullit shqiptar ndaj regjimit serb.
Edhe pse sot janë bërë 17 vjet, Lëvizja Studentore e 97’tës vazhdon të vlerësohet si pikënisje e kthesës së madhe historike që po vinte për Kosovën, transmeton er.
Disa nga protagonistët e kësaj lëvizje kanë deklaruar se kjo lëvizje ka qenë pantere strategjike e Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së.
Sipas tyre, Lëvizja Studentore e 97’tës ka sensibilizuar opinionin ndërkombëtar se UÇK-së buronte nga populli liridashës i Kosovë. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com