​Programi Botëror i Ushqimit nderpret ndihmen per refugjatet sirian

0

“Mungesa e fondeve” deklarohet si arsyetimi që ka detyruar Programin Botëror të Ushqimit (WFP) për të ndërprerë ofrimin e kuponave ushqimor për 1.7 milion refugjatë sirianë në Jordani, Liban, Turqi, Irak dhe Egjipt. Lajmin e bëri të fitur vet Agjencia e OKB-së.
“Pa kuponet e WFP, shumë familje do të mbesin të uritura. Për refugjatët që tashmë janë duke luftuar për të mbijetuar dimrin e ashpër, pasojat do të jenë shkatërruese”, tha WFP, e cila ka nevojë për 64.000.000 $ për të mbështetur refugjatët për pjesën tjetër të dhjetor.

WFP kishte paralajmëruar muajin e kaluar se mund të jetë e detyruar për të imponuar një pezullim të tillë, dhe njoftoi se mund të ketë pezullim të ngjashëm për refugjatët brenda Sirisë.

Agjencia e ka ulur tashmë racionet ushqimore për më shumë se 4 milion njerëz në Siri.

Agjencia e refugjatëve e OKB-së, UNHCR ka thënë se mungesa e parave e ka detyruar atë për të përcaktuar përparësitë pë rata që janë në nevojë, duke favorizuar bebet e vogla dhe të moshuarit. /mesazhi/ 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com