​Izraeli nxjerr projektligj të ri, shteti vetëm i hebrenjve

0

Kabineti izraelit miratoi një projekt-ligj të debatueshëm që thotë se shteti izraelit është ekskluzivisht i hebrenjve.
Projekt-ligji, i cili kaloi votimin e kabinetit nga do të paraqitet për miratim tek paralamenti Knesset.

Takimi i kabinetit ka dëshmuar diskutime të nxehta mbi projekt-ligjin, i cili u mbështet nga disa ligjvënës të krahut të djathtë.

Jashtë nga ky project ligj mbesin 1.6 milion arabët të cilët aktualisht banojnë në shtetin e vetshpallur hebre, dhe përbëjnë mbi 20 për qind prej 8 milion qytetarëve të Izraelit.

Shpallja e Izraelit si shtet hebre ka qenë një pikë e mosmarrëveshjes në raundin e fundit të bisedimeve të ndërmjetësuara nga SHBA. /mesazhi/ 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com