Zvicra ndjek penalisht luftetarët e kthyer nga Siria

0

Këshilli Federal i ka dhënë këtë përgjigje deputetit nacional Martin Wobmann, i cili kishte bërë një pyetje parlamentare lidhur me këtë Zvicra ka vendosur të ndërmarrë masa më të ashpra kundër luftetarëve të cilët kanë jetuar në Zvicër dhe prej këtu kanë shkuar të luftojnë në Siri. Kështu, të tillët që kthehen në Zvicër nga Siria, duhet të llogarisin se do të ndiqen penalisht.

Këshilli Federal i ka dhënë këtë përgjigje me shkrim deputetit nacional nga SVP/UDC-ja, Martin Wobmann, i cili kishte bërë një pyetje parlamentare lidhur me këtë.

Në përgjigjen me shkrim të Këshillit Federal më tutje thuhet se sipas kodit penal civil, është e dënueshme mbështetja ose pjesëmarrja në një organizatë kriminale, shkruan srf.ch. Ndërsa sipas kodit penal ushtarak në plan të parë vihet neni mbi shërbimin ushtarak në një ushtri të huaj.

Në lidhje me këtë, mund të jenë të dënueshme edhe veprimtaritë mbështetëse që bëhen mbrapa frontit./albinfo.ch/. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com