Xhakarta mikpritëse e Forumit Global Islam të Turizmit

0

Xhakarta është mikpritëse e Organizatës për Bashkëpunimin Islamik (OIC), e Forumit Ndërkombëtare të Turizmin Islam në muajin e ardhshëm, për të zhvilluar turizmin sipas Sheriatit në mesin e 57 anëtarëve të Organizatës për Bashkëpunimit Islamik. Forumi është caktuar dhe fillon me 2-3 qershor 2014.
Ky është veprim konkret nga ministrat e turizmit të vendeve anëtare të Organizatës për Bashkëpunimit Islamik të cilët u takuan në Banxhul, Gambi, më 6 dhjetor 2013, dhe vendosën të zhvillojnë më tej turizmin sipas Sheriatit në vende të Organizatës të Konferencës Islamike tha në Xhakartë të hënën, zëvendësministri i ekonomisë dhe turizmit, Sapta Nirvandar, sipas agjencisë së lajmeve, Antara.
Sapta Nirvandar tha se turizmi sipas Sheriatit është parashikuar të vazhdojë të rritet si popullata myslimane, ishte parashikuar për të arritur në 2.2 miliard – të barabartë me 26.4 për qind të popullsisë botërore – deri në fund të 2030.
Popullsia muslimane ka 1.6 miliardë banorë nga popullsia globale prej 6.9 miliard në vitin 2012.
Përmes këtij forumi, ne duam të forcojmë pozitën e turizmit sipas Sheriatit, si një nga çelësat për të ndihmuar dhe mbështetur ekonominë globale. Ne, gjithashtu, duam të promovojmë destinacionet turistike sipas Sheriatit dhe të produktet në hotele, restorante tha ai.

 

Sipas Ekonomisë Globale Islame, sipas hulumtimeve të kryera nga Thomson Reuters, muslimanët kanë shpenzuar 1.088 miliardë dollar amerikan për ushqim hallall , që është e barabartë me 16.6 përqind të shpenzimeve ushqimore në mbarë botën. Shifra është parashikuar të rritet në 1.626.000.000 dollarë amerikan, në vitin 2018.

 

Ndërkohë, në sektorin e udhëtimeve, muslimanët në të gjithë botën kanë shpenzuar $ 137.000.000.000 në udhëtime, duke përjashtuar udhëtimet në Haxh dhe Umre, gjatë gjithë vitit 2012 , ose 12.5 për qind e shpenzimeve të udhëtimit në të gjithë globin. Kjo shifër është parashikuar të rritet në 181 miliard dollarë deri në fund të vitit 2018. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com