Veriu, arenë e qërimit të hesapeve të grupeve kriminale

0

Në javën e fundit në veri të Kosovës janë shënuar konflikte të armatosura në mes të grupeve të ndryshme kriminale, e madje është shtënë edhe mbi Policinë. Për pasojë një 20-vjeçar ka mbetur i vrarë, ndërsa një polic është plagosur, pasi që në patrullën e Policisë është shtënë me bombë

Ka një kohë të gjatë më tepër se 3-4 vjet që veriu i Kosovës, në veçanti veriu i Mitrovicës dhe Zveçani, janë bërë arenë e qërimit të hesapeve në mes të grupeve kriminale, shkruan gazeta ‘Zeri’.

Policia e Kosovës përballë strukturave paralele të sigurisë që financohen nga Serbia, si dhe përballë grupeve kriminale, të cilat kanë marrë në dorë sundimin e ligjit në veri të Kosovës, është treguar krejtësisht e pafuqishme.

Kur kësaj t’i shtohet fakti se në veri të Kosovës veprojnë edhe pjesë të strukturave të xhandarmërisë së Serbisë, para të cilëve, në secilin rast, policët e Kosovës tërhiqen, atëherë Drejtoria Rajonale e Policisë së Kosovës në veri, e cila komandohet nga Nenad Gjuriq, ka fuqinë vetëm sa për t’i evidencuar rastet dhe për t’i proceduar më tutje


Source: Informacione 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com